Aleppói gyermekek a propaganda markában

Füstölög a twitter

A korán érő gyermekek

 

 

Július 17-én a Hezbollah elérte a Castello utat és ezzel gyakorlatilag bezárult az Aleppó-i gyűrű.  Július 28-án Bassar el-Assad szíriai elnök amnesztiát, ajánlott fel azoknak a felkelőknek /terrroristáknak/ mérsékelteknek, akik leteszik a fegyvert  Ezzel egy időben az ott élő civilek részére  humanitárius folyósokat is nyitottak, hogy el tudják hagyni Aleppót.  Az elmúlt pár nap eseményeinek tükrében nagyon valószínű, hogy kevesen éltek (élhettek) ezzel a lehetőséggel. Július 28-a még egy dolog miatt érdekes: az Army of Conqvest (AC)egyik tagja ezen a napon névváltoztatást hajtott végre. A csoport egyik közismert és meghatározó tagja az al-Nusra Front ettől a naptól kezdve nevezi magát  Jabhat Fatah al-Sham-nak. 

A szaúdi, török és katari támogatást élvező AC valamint az FSA  július 31-én indították meg a jelenleg is zajló támadásukat  az aleppói gyűrű feltörésére. Északon és délen próbálják áttörni a kb. 1-2.5 km széles gyűrűt. Az AC és az FSA valamint  Assad erői közösségi oldalakon is háborúznak egymással.  A következő képek némi ízelítőz adnak ebből a háborúból .

1) Egy kicsit eltér a témától, de ma került elő a twitteren, érdekes összehasonlítás: nyugat-kelet, Assad-felkelők...

forrás: twitter

2) Az ellenség gyermekkatonákat küld harcolni (Hezbollah katona:

forrás: twitter

3) Egy másik gyermekkatona (a felkelők oldalán harcolt)

forrás: twitter

4)  "No fly Zone"- füst Aleppo felett

forrás: twitter

2) A kerékkel pózoló gyermek  (felkelő párti kép)

forrás: twitter

6) Ez a kép talán az augusztus elsejei  propagandaháború legjobb képe. Egy fiatal fiú Superman feliratú pólóban ül a gumiabroncson. A háttérben már ég egy abroncs, melynek füstje fedezéket nyújt az Assad ellenes erőknek...

"A gyermekek az égő gumik füstjével elűzik az orosz gépeket Aleppó egéről"  című téma az egyik legjobban felépített háborús propaganda ötlet volt, amelyet az utóbbi időben a  felkelők agytrösztje kitalált. Ez egyaránt szólt az araboknak, a harcoló dzsihadistáknak és a "kafíroknak", valamint az Assad pártiaknak. Gyermekek a "saját" eszközeikkel szállnak szembe a bombázógépekkel. Hősök,valódi "Supermanek", akik erőt adnak a csüggedő harcosoknak. Olyan mértékben elüt az eddigi ellenzéki propagandaanyagoktól, hogy meg merem kockáztatni: emögött profi, a nyugati kultúrát lelkületet behatóan ismerő PR csapat áll. 

forrás: twitter