Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Middle East

2016.aug.04.
Írta: Yoyoyo Szólj hozzá!

Aleppói gyermekek a propaganda markában

A korán érő gyermekek

 

 

Július 17-én a Hezbollah elérte a Castello utat és ezzel gyakorlatilag bezárult az Aleppó-i gyűrű.  Július 28-án Bassar el-Assad szíriai elnök amnesztiát, ajánlott fel azoknak a felkelőknek /terrroristáknak/ mérsékelteknek, akik leteszik a fegyvert  Ezzel egy időben az ott élő civilek részére  humanitárius folyósokat is nyitottak, hogy el tudják hagyni Aleppót.  Az elmúlt pár nap eseményeinek tükrében nagyon valószínű, hogy kevesen éltek (élhettek) ezzel a lehetőséggel. Július 28-a még egy dolog miatt érdekes: az Army of Conqvest (AC)egyik tagja ezen a napon névváltoztatást hajtott végre. A csoport egyik közismert és meghatározó tagja az al-Nusra Front ettől a naptól kezdve nevezi magát  Jabhat Fatah al-Sham-nak. 

A szaúdi, török és katari támogatást élvező AC valamint az FSA  július 31-én indították meg a jelenleg is zajló támadásukat  az aleppói gyűrű feltörésére. Északon és délen próbálják áttörni a kb. 1-2.5 km széles gyűrűt. Az AC és az FSA valamint  Assad erői közösségi oldalakon is háborúznak egymással.  A következő képek némi ízelítőz adnak ebből a háborúból .

1) Egy kicsit eltér a témától, de ma került elő a twitteren, érdekes összehasonlítás: nyugat-kelet, Assad-felkelők...

forrás: twitter

2) Az ellenség gyermekkatonákat küld harcolni (Hezbollah katona:

forrás: twitter

3) Egy másik gyermekkatona (a felkelők oldalán harcolt)

forrás: twitter

4)  "No fly Zone"- füst Aleppo felett

forrás: twitter

2) A kerékkel pózoló gyermek  (felkelő párti kép)

forrás: twitter

6) Ez a kép talán az augusztus elsejei  propagandaháború legjobb képe. Egy fiatal fiú Superman feliratú pólóban ül a gumiabroncson. A háttérben már ég egy abroncs, melynek füstje fedezéket nyújt az Assad ellenes erőknek...

"A gyermekek az égő gumik füstjével elűzik az orosz gépeket Aleppó egéről"  című téma az egyik legjobban felépített háborús propaganda ötlet volt, amelyet az utóbbi időben a  felkelők agytrösztje kitalált. Ez egyaránt szólt az araboknak, a harcoló dzsihadistáknak és a "kafíroknak", valamint az Assad pártiaknak. Gyermekek a "saját" eszközeikkel szállnak szembe a bombázógépekkel. Hősök,valódi "Supermanek", akik erőt adnak a csüggedő harcosoknak. Olyan mértékben elüt az eddigi ellenzéki propagandaanyagoktól, hogy meg merem kockáztatni: emögött profi, a nyugati kultúrát lelkületet behatóan ismerő PR csapat áll. 

forrás: twitter

Miért indult a blog?

    Miért indult?  A blog indításának legfőbb oka a szíriai polgárháború és a migráns válság. Az ország tele van jobbnál jobb szakértőkkel, kik kívülről fújják miről szól az iszlám, a palesztin-izraeli kérdés, stb.  A jó szakértő mindenhez hozzá tud szólni, de csak egyvalamiről feledkezik meg:  lehet, hogy az aki mindenhez ért az igazából nem ért semmihez. 

      A célom nem is a "szakértők"szakértelmének és tudásának megkérdőjelezése, ez teljesen felesleges. A célom sokkal inkább a közösségi oldalakon (twitter, facebook, stb.) zajló háborúk megfigyelése, elemzése. A szereplők hogyan használják a közösségi oldalakat. Milyen üzeneteket kívánnak így eljuttatni a célcsoportjaikhoz. Kik lehetnek azok. 

             /A blogon előfordulhatnak majd 18+-os képek és videók, ez sajnos a témával jár. /

 

        Kellemes olvasást és böngészést kívánok minden kedves olvasómnak !

 

Üdv

Yoyoyo

 

süti beállítások módosítása